FODERVÄRD SÖKES


Nu söker jag fodervärd till en hane (eventuellt två) som föds under året. 

Det får inte finnas andra fertila katter i hemmet och hanen får inte gå löst ute så länge han är fertil. 

Han ska dna testas, skanna hjärta och njurar innan avel vilket jag står för kostnaderna för.

Jag vill att du som är fodervärd ställer ut honom så du behöver ha ett genuint intresse eller vara villig att lära dig.  
De hälsotester som hanen ska göra är enligt rekommendationer av rasringen; Ragdollklubben, som arbetar för att stärka Ragdollens hälsa och typ. Skanning för HCM-gen (en hjärtsjukdom), njurskanning (som ska vara utan anmärkning) samt DNA testad för HCM och blodtypad A eller AB (utan B3 alleller) via DNA.

Vi avser att i första hand använda honom till våra honor som bor med oss i Järna. 


Att vara fodervärd innebär att du tar emot en hona hem för parning/omparning,  hemma hos dig, till dess att han fått fem kullar med mer än en levande kattunge vid fem veckors ålder. Han ska max få fem kullar på maxtid av fem år. Ett kontrakt enligt SVERAKs regler skrivs där allt du läser här med mera regleras.Tanken med att vara fodervärd är att du överlåtes hanen kastrerad som ersättning för att gör allt detta fina jobb med parningarna.

Kanske är du själv nyfiken på avelsarbete och vill bli introducerad genom att ha en hona på foder hos dig. 

 


Du är en trygg person som är van att hantera olika typer av händelser och kan läsa av signaler från en katt. 

Bra med erfarenhet av omvårdnad av djur eller om du ägt katt förut. 


SE*Älegårdens står för kostnader som rör aveln och du som fodervärd står för kostnader i övrigt. Du köper alltså hem allt en katt behöver som: klösmöbler, mat- och vattenskålar, kattlåda, mat, leksaker etc precis som om det vore din egen katt.

Du kommer att ge henne en blandning av Royal canin Ragdoll samt Bozitas torrfoder för vuxna katter. Du ger honom också Bozita blötfoder 2ggr/dag eller annan kvalitétmat vi kommer överens om. Kastrering sker i samband med överlåtelse och betalas av SE*Älegårdens.