Har du tänkt igenom ditt kattungeköp?


Att äga en katt är att ta ansvar för en till familjemedlem. Du är ansvarig för kattens hälsa och välmående hela kattens liv. Om du blir sjuk ska katten ändå skötas om och när du vill åka bort behöver katten tillsyn minst två gånger per dygn. Har du den hjälp och stöttning som behövs?

En katt kan klara sig fint i perioder utan sällskap men är i grund och botten ett sällskapsdjur som behöver sin flock. Ha gärna två katter eller se till att katten inte lämnas ensam för många timmar per dygn.

En katts behov täcks delvis av en bra försäkring, kvalitéts mat och ibland vård av en veterinär. Det kostar en hel del pengar. Försäkra dig om att du har råd med det och ha en bra försäkring för när den behövs. Katten ska vaccineras årligen samt tas till veterinär ifall något är fel. Du ansvarar för att avgöra när katten mår dåligt och behöver hjälp vilket innebär att du behöver ha koll på katters beteenden. Stort ansvar vilar på en djurägare tillika uppfödare. Det ska du vara beredd på när du köper din kattunge.

Ragdolls är godtrogna katter som många gånger inte förstår sitt eget bästa. Så de är bäst lämpade att vara innekatter. Många av dem går gärna ut på en innätad balkong/uteplats eller på promenad i koppel. Ha uppsikt över din katt. Förutom att de litar på allt och alla är de stöldbegärliga.