Älegårdens AB 

 KATTERI och SHOP

Linda & Älegårdens AB


Passionen för ragdolls väcktes direkt när jag fick hem min första katt, Lotus. Han är så underbart social, pratig och sällskaplig. Lotus fick sällskap hemma hos oss efter en dryg vecka. Fina Elise flyttade in. De två blev tillsammans starten på en fantastisk rolig resa från novis till ägare av ett litet AB.

Mitt stamnamn SE*Älegårdens registrerades i SVERAK den 23:e april 2020 och katteriet fick sin första kull 31 juli 2020.

Jag är fyrabarnsmamma och arbetar som lärare i en skola nära hemmet. Att arbeta med barn och unga och ha en stor familj berikar mitt liv. Alla i familjen är kattälskare och vi öser kärlek över våra fyrbenta familjemedlemmar i form av omsorg och mys så ofta vi kommer åt. Vi  bor i ett stort hus i Järna och de flesta av katterna bor med oss och går fritt i hemmet. Några katter bor hos fodervärdar där de är älskade familjemedlemmar.  

Jag har valt att driva katteriet i aktiebolagform delvis för att det öppnade för möjligheten att driva en liten shop. Men mycket för att det känns bra att ha en trygg och långsiktig relation att erbjuda mina kattungeköpare.

Jag vill tacka alla fantastiska människor som på olika sätt hjälper och stöttar mig.


Ni är alla guld värda och gör mitt liv lättare och roligare.

                                                                                         


Innehar F-skatt samt är momsregistrerad.


Har tillstånd från länsstyrelsen i Stockholm att berdiva min verksamhet med avel och katteri.


SVERAK DIPLOMERAD


Att vara en diplomerad SVERAK uppfödare innebär att jag har tagit på mig ett ansvar att vara uppdaterad kring  allt som rör nya beslut, regler, författningar samt agera aktivt för katten som sällskapsdjur och för god  djurhållning.


"En SVERAK-diplomerad uppfödare ska ha grundläggande katt- och förbundskunskap att dela med sig av till kattköpare och till blivande kattuppfödare och är, förutom katten själv, en viktig representant för seriös kattuppfödning, god katthållning och kattsporten i stort. Därmed finns ett stort ansvar gentemot katten, SVERAK och SVERAKs värderingar och principer. SVERAK-diplomerad uppfödare ska verka positivt i den andan." (SVERAKs hemsida)


Detta åtagande sporrar mig att ständigt förbättra mina kunskaper för att utveckla rasen och mina linjer på ett bra och hållbart sätt samt vara en god uppfödare.

För katternas och deras framtida ägares bästa.


2025-04-23 kan jag ansöka om att bli certifierad uppfödare. Det är SVERAKs nya uppfödarcertifiering som ställer högre krav på uppfödaren och genom det  ger en avel och uppfödning baserad på kunskap och erfarenhet. Jag har gått kursen uppfödarettan med godkänt resultat som ett av alla krav för certifiering. 


Jag är godkänd i grundkursen på Paw Acadamy som jag gick under våren 2022. Ett bevis för att jag har grundläggande kunskaper om katter i allmänhet. Det är steg ett av tre kurser som utgör en del av min egen utveckling som uppfödare och förvaltare av rasen.

Tack PawPeds för möjligheten att studera "kattvetenskap". 

SVERAK


Sveriges Kattklubbars Riksförbund grundades 1955 och samlar ca 7000 enskilda medlemmar i 44 kattklubbar. SE*Älegårdens är medlem i Stockholms kattlubb. SVERAK är den svenska medlemmen i FIFe - Fédération Internationale Féline