Älegårdens AB 

 KATTERI & WEBSHOP

Linda & Älegårdens AB


Passionen för ragdolls väcktes direkt när jag fick hem min första katt, Lotus. Han är så underbart social, pratig och sällskaplig. Lotus fick sällskap hemma hos oss efter en dryg vecka. Fina Elise flyttade in. De två blev tillsammans starten på en fantastisk rolig resa från novis till ägare av ett litet AB.

Mitt stamnamn SE*Älegårdens registrerades i SVERAK den 23:e april 2020 och katteriet fick sin första kull 31 juli 2020.

Jag är fyrabarnsmamma och arbetar som lärare på mellanstadiet i en skola nära hemmet. Att arbeta med unga och ha en stor familj berikar mitt liv. Alla i familjen är kattälskare och vi öser kärlek över våra fyrbenta familjemedlemmar i form av omsorg och mys så ofta vi kommer åt. Vi  bor i ett stort hus i Järna och de flesta av katterna bor med oss och går fritt i hemmet. Några katter bor hos fodervärd där de är älskade familjemedlemmar.  

Jag har valt att driva katteriet i aktiebolagform delvis för att det öppnade för möjligheten att driva en liten webshop. Men mycket för att det känns bra att ha en trygg och långsiktig relation att erbjuda mina kattungeköpare.

Jag vill tacka alla fantastiska människor som på olika sätt hjälper och stöttar mig.


Ni är alla guld värda och gör mitt liv lättare och roligare.

                                                                                         


Innehar F-skatt samt är momsregistrerad.

Har tillstånd från länsstyrelsen i Stockholm att berdiva min verksamhet med avel och katteri.


SVERAK DIPLOMERAD


Att vara en diplomerad SVERAK uppfödare innebär att jag har tagit på mig ett ansvar att vara uppdaterad kring  allt som rör nya beslut, regler, författningar samt agera aktivt för katten som sällskapsdjur och för god  djurhållning.


"En SVERAK-diplomerad uppfödare ska ha grundläggande katt- och förbundskunskap att dela med sig av till kattköpare och till blivande kattuppfödare och är, förutom katten själv, en viktig representant för seriös kattuppfödning, god katthållning och kattsporten i stort. Därmed finns ett stort ansvar gentemot katten, SVERAK och SVERAKs värderingar och principer. SVERAK-diplomerad uppfödare ska verka positivt i den andan." (SVERAKs hemsida)


Detta åtagande sporrar mig att ständigt förbättra mina kunskaper för att utveckla rasen och mina linjer på ett bra och hållbart sätt samt vara en god uppfödare.

För katternas och deras framtida ägares bästa.

SVERAK


Sveriges Kattklubbars Riksförbund grundades 1955 och samlar ca 7000 enskilda medlemmar i 44 kattklubbar. SE*Älegårdens är medlem i Stockholms kattlubb. SVERAK är den svenska medlemmen i FIFe - Fédération Internationale Féline